Πως να βρεις ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες το 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ψάχνεις για σπίτι χωρίς μεσίτη, αλλά όλες οι αγγελίες ακινήτων έχουν καταχωρεί από μεσητικά γραφεία; Βρες τους καλύτερους τρόπους για να αναζητάς ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες σε όλη την Ελλάδα.
Πως να βρεις ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες το 2023
Θεσσαλονίκη / © Lazarescu Alexandra στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Με τις τιμές να έχουν ανέβει στα ύψη και με τα μεσιτικά γραφεία να λαμβάνουν ως αμοιβή ένα ολόκληρο ενοίκιο, τα ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες φαντάζουν την καλύτερη επιλογή για όποιον ενδιαφέρεται να μετακομίσει. Αλλά με τόσα πολλά διαθέσιμα μεσιτικά γραφεία, που ακριβώς παρέχονται αγγελίες ακινήτων μόνο από ιδιώτες;

Αν και θα βρεις μια πληθώρα ιστοσελίδων που παρέχουν αγγελίες με ενοικιαζόμενα ακίνητα, οι περισσότερες καταχωρήσεις έχουν γίνει από μεσιτικά γραφεία. Και μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των καταχωρήσεων είναι από μεσίτες, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και εκνευριστικό να κοιτάς κάθε φορά αν μια αγγελία έχει καταχωρηθεί από ιδιώτη ή μεσίτη.

Μιας και δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια του να παρέχουμε άλλο ένα νοίκι ως αμοιβή, ενώ υπάρχει πάντοτε η περίπτωση να βιάζεσαι αρκετά, παρακάτω έχω προσθέσει μερικές από τις καλύτερες ιστοσελίδες που μπορείς να επισκέπτεσαι αν ψάχνεις για ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες σε διάφορες τοποθεσίες στην Ελλάδα.

Θα εστιάσουμε κυρίως σε αυτές που μας δίνουν την δυνατότητα να προσαρμόσουμε στα φίλτρα αναζητήσεων τους να εμφανίζονται μόνο αποτελέσματα με αγγελίες από ιδιώτες και όχι μεσιτικά γραφεία. Αν γνωρίζεις κάποια άλλη ιστοσελίδα με αγγελίες ακινήτων, τότε μη διστάσεις να τη προτείνεις στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

1. Χρησιμοποίησε τα φίλτρα στο Spiti24.gr

Spiti24 - Αγγελίες ενοικιαζόμενων σπιτιών
Spiti24.gr

Αν ψάχνεις για ενοικιαζόμενα σπίτια, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις επισκεφτεί ήδη την ιστοσελίδα Spiti24.gr. Πρόκειται για μια απ’ τις μεγαλύτερες και γνωστότερες ιστοσελίδες στην Ελλάδα για αναζήτηση τόσο ενοικιαζόμενων σπιτιών, όσο και για αγορές ακινήτων. Κι ενώ η ιστοσελίδα είναι εύκολη στη περιήγηση και παρέχει χιλιάδες ενεργές αγγελίες ακινήτων προς πώληση και ενοικίαση, αρκετοί τείνουν να την χρησιμοποιούν με λάθος τρόπο.

Τώρα, το Spiti24.gr για όσους δεν το γνωρίζουν ανήκει στην Spitogatos Network, η οποία έχει το Spitogatos.gr, το οποίο πιθανότατα να έχεις επισκεφτεί ήδη. Σε αντίθεση όμως τα φίλτρα που παρέχονται από το Spitogatos.gr, στο Spiti24.gr παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξεις να εμφανίζονται μόνο αγγελίες που έχουν ανέβει από ιδιώτες.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις αρχικά σε ποια περιοχή θέλεις να αναζητήσεις για ενοικιαζόμενα σπίτια, και στη συνέχεια να κάνεις κλικ στην επιλογή “Περισσότερα κριτήρια” και να επιλέξεις την επιλογή “Από ιδιώτες“.

Πως να βρεις ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες χρησιμοποιώντας τα φίλτρα του Spiti24.gr
Πως να βρεις ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες χρησιμοποιώντας τα φίλτρα του Spiti24.gr.

Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσεις τις ατελείωτες ώρες που περνάς ελέγχοντας για το εάν ένα σπίτι παρέχεται από ιδιώτη ή κάποιο μεσιτικό γραφείο. Μπορείς επίσης να ελέγξεις και τις αγγελίες που παρέχονται στο Spitogatos.gr (σύμφωνα με την ιστοσελίδα, παρέχονται περισσότερες από 400 χιλιάδες ενεργές αγγελίες ακινήτων προς πώληση και ενοικίαση αυτή την στιγμή).

2. Έλεγχε καθημερινά το Facebook Marketplace

Αγγελίες με ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες στο Facebook Marketplace
Αγγελίες με ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες και μεσιτικά γραφεία στο Facebook Marketplace.

Με περισσότερους από 2.6 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες, το Facebook παραμένει μέχρι και σήμερα το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως. Εκτός όμως απ’ το να χρησιμοποιείς την πλατφόρμα για να έρχεσαι σε επικοινωνία με άλλους ανθρώπους, μπορείς να επωφεληθείς και από τις επιπρόσθετες λειτουργίες που παρέχει, όπως το Marketplace.

Το Facebook Marketplace είναι μια από αυτές τις σελίδες που θα πρέπει να έχεις συνεχώς ανοιχτή και να την ανανεώνεις κάθε μερικά λεπτά. Μέσα στο Marketplace ανεβαίνουν καθημερινά πάρα πολλές αγγελίες με ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες, και οι ενεργοί χρήστες τείνουν να τα παρακολουθούν συνεχώς. Με πιο απλά λόγια, μπορείς να χαρακτηρίσεις το Facebook Marketplace και ως “το μέρος στο οποίο όποιος προλάβει, πρόλαβε!”

Για να επισκεφτείς το Facebook Marketplace, απλά άνοιξε το Facebook από τον υπολογιστή, κάνε κλικ στην επιλογή “Marketplace” τέρμα επάνω αριστερά και κάτω από την φωτογραφία του προφίλ σου και το ονοματεπώνυμο σου). Αν η επιλογή δεν είμαι διαθέσιμη, τότε κάνε κλικ στην επιλογή “Εμφάνιση όλων” και θα τη βρεις εκεί μέσα.

Αν είσαι από Android ή iOS, τότε άνοιξε την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet σου και απλά κάνε κλικ στο εικονίδιο με το κατάστημα. Αν η επιλογή δεν είναι διαθέσιμη, κάνε κλικ στην φωτογραφία του προφίλ σου τέρμα επάνω δεξιά και θα βρεις το Marketplace στη σελίδα που θα μεταφερθείς.

3. Γίνε μέλος σε Facebook Groups με αγγελίες για ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες

Σπίτια από ιδιώτες στην Θεσσαλονίκη σε Facebook Group
Ένα Facebook Group με Σπίτια από ιδιώτες στην Θεσσαλονίκη. Το συγκεκριμένο group έχει περισσότερα από 50 χιλιάδες μέλη.

Εκτός από το Marketplace, στο οποίο θα βρεις τόσο ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες όσο και από μεσιτικά γραφεία, σε ορισμένα groups που έχουν δημιουργηθεί από απλούς χρήστες θα βρεις αγγελίες μόνο από ιδιώτες. Αυτός είναι ο καλύτερος και πιο γρήγορος τρόπος, μιας και οι ιδιώτες ανεβάζουν τα ενοικιαζόμενα σπίτια με φωτογραφίες, πληροφορίες για το κάθε διαμέρισμα και το κόστος.

Συχνά, θα βρεις είτε τηλέφωνο επικοινωνίας στην περιγραφή, είτε μπορείς να αφήσεις ένα σχόλιο, είτε ακόμα και να στείλεις προσωπικό μήνυμα στον χρήστη που το ανέβασε. Το καλό με τα συγκεκριμένα groups είναι πως αν κάποιος πωλητής προκαλέσει κάποιο πρόβλημα, ή ένα σπίτι δεν είναι έτσι όπως φαίνεται, αρκετά μέλη κάνουν αναφορά ή ο διαχειριστής αφαιρεί τον πωλητή. Όλα έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται ένα group και την πολιτική που έχουν θέσει.

Ένα επίσης μεγάλο πλεονέκτημα με τα Facebook groups είναι πως μπορείς να είσαι μέλος μόνο σε αυτά που αφορούν μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν συγκεκριμένα groups για την Θεσσαλονίκη, συγκεκριμένα για την Αθήνα, συγκεκριμένα για το Κιλκίς κ.ο.κ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις να αναζητάς και να κάνεις αιτήσεις ώστε να σε εγκρίνουν ως μέλος (λίγα είναι αυτά που σε εγκρίνουν αυτόματα).

Για να διευκολυνθείς, απλά αναζήτησε στο Facebook τις παρακάτω λέξεις, αλλάζοντας την ονομασία της πόλης με αυτή που θέλεις:

  • Αγγελίες ακινήτων στην Θεσσαλονίκη.
  • Αγγελίες ακινήτων στην Θεσσαλονίκη από ιδιώτες.
  • Αγγελίες σπιτιών στην Θεσσαλονίκη.
  • Αγγελίες σπιτιών στην Θεσσαλονίκη από ιδιώτες.
  • Αγγελίες ενοικιαζόμενων σπιτιών στην Θεσσαλονίκη.
  • Ενοικιαζόμενα σπίτια στην Θεσσαλονίκη.
  • Ενοικιαζόμενα σπίτια στην Θεσσαλονίκη από ιδιώτες.

Προσπάθησε να εστιάσεις κυρίως στα groups που έχουν τα περισσότερα μέλη, καθώς αυτά είναι το πιο πιθανό να ανανεώνονται με νέες αγγελίες κάθε μερικά λεπτά ή ώρες. Επιπλέον, αρκετά Facebook groups δίνουν την δυνατότητα σε όσους αναζητούν για ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες να ανεβάζουν τις δικές τους αγγελίες, αναφέροντας σε ποιες περιοχές ψάχνουν σπίτι, με τι τετραγωνικά μέτρα, θέρμανση και οποιαδήποτε άλλη προτίμηση έχουν.

4. Έλεγξε τις τοπικές εφημερίδες

τοπικές εφημερίδες
© Roman Kraft στο Unsplash.

Μπορεί να σου ακούγεται ως ένας παλιομοδίτικος τρόπος για να αναζητήσεις για ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες, μα οι εφημερίδες έχουν ανανεωμένες αγγελίες μέχρι και σήμερα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι ακόμα που συνεχίζουν να μην έχουν γνώσεις πάνω σε υπολογιστές και κινητά, με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα περιοδικά για να καταχωρήσουν τις αγγελίες τους.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς ένα τοπικό περίπτερο στην περιοχή που θέλεις να νοικιάσεις σπίτι και να ρωτήσεις ποια περιοδικά έχουν αγγελίες για ενοικιάσεις ακινήτων. Αγόρασε μια δύο με αγγελίες και θα βρεις διαθέσιμα όλα τα τηλέφωνα και τις βασικές πληροφορίες στις σελίδες που περιλαμβάνουν τις αγγελίες.

Το πρόβλημα με τις εφημερίδες είναι πως δεν παρέχονται φωτογραφίες. Παρόλα αυτά, αν είσαι σε απόγνωση, ένα τηλεφώνημα και μια επίσκεψη δεν είναι ποτέ άσχημη ιδέα, πόσο μάλλον όταν υπάρχει περίπτωση να δεις κάτι καλύτερο από αυτό που περίμενες.

5. Κάνε έναν έλεγχο στη Χρυσή Ευκαιρία

Ενοικιάσεις Κατοικιών στην Θεσσαλονίκη - Χρυσή Ευκαιρία
Χρυσή Ευκαιρία / Xe.gr

Η Χρυσή Ευκαιρία, της οποίας την ιστοσελίδα μπορείς να επισκεφτείς στο Xe.gr, πρόκειται για μια απ’ τις μεγαλύτερες και γνωστότερες στην Ελλάδα, παρέχοντας περισσότερες από 40 χιλιάδες αγγελίες για ενοικιάσεις κατοικιών. Παρόλα αυτά, για να καταφέρεις να χρησιμοποιήσεις τα φίλτρα της ιστοσελίδας, θα πρέπει πρώτα να αποκτήσεις το premium συνδρομητικό τους πακέτο.

Ενώ η ιστοσελίδα και όλες οι αγγελίες βρίσκονται διαθέσιμες στη δωρεάν έκδοση, αποκτώντας πρόσβαση στην premium συνδρομή της ιστοσελίδας για μόλις 0,44€ τη μέρα, θα μπορείς να βλέπεις αγγελίες που έχουν ανέβει αποκλειστικά από ιδιώτες. Επιπλέον, θα λαμβάνεις άμεσες ειδοποιήσεις, θα μπορείς να εισάγεις προσωπικές σημειώσεις ή να αποκρύπτεις τις αγγελίες που είδες και δεν σου άρεσαν.

Εναλλακτικά, μπορείς να ελέγξεις όλες τις διαθέσιμες αγγελίες που υπάρχουν με ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες και μεσιτικά γραφεία μαζί. Δυστυχώς, ωστόσο, τα μεσιτικά γραφεία είναι αρκετά, και έτσι θα χρειαστεί να επενδύσεις περισσότερο χρόνο ελέγχοντας κάθε φορά αν μια αγγελία είναι από ιδιώτη ή μεσιτικό γραφείο.

6. Έλεγξε όλες τις ιστοσελίδες με ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες

Παρακάτω έχω δημιουργήσει ένα πίνακα με τις γνωστότερες ελληνικές ιστοσελίδες που παρέχουν αγγελίες με ενοικιαζόμενα σπίτια από ιδιώτες. Κάποιες περιλαμβάνουν και από μεσιτικά γραφεία, αλλά παρέχουν την επιλογή να φιλτράρεις τα αποτελέσματα. Άλλες όπως η Χρυσή Ευκαιρία απαιτούν να αποκτήσεις πρώτα ένα από τα συνδρομητικά τους πακέτα.

ΙστοσελίδαΦίλτρο για Ιδιώτες
Spiti24.grΝαι
Spitogatos.grΌχι
Xe.grΝαι, αλλά μόνο αν ο χρήστης αποκτήσει το συνδρομητικό πακέτο.
Car.grΝαι
Spitionline.grΝαι
Facebook MarketplaceΌχι
Facebook GroupsΝαι, εφόσον επιλεχτεί το σωστό group.
Plot.grΝαι
Freelist.grΝαι

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες που θα μπορούσαν να αναφερθούν, μιας και οι περισσότερες περιλαμβάνουν κυρίως αγγελίες από μεσιτικά γραφεία και όχι από ιδιώτες. Αν παρόλα αυτά γνωρίζεις κάποια ιστοσελίδα ή κάποιον τρόπο με τον οποίο μπορείς να αναζητάς αγγελίες ακινήτων από ιδιώτες, τότε θα χαρώ να δω το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε