Πως να δω τα ένσημα μου σε 3 βήματα μέσω του e-ΕΦΚΑ (2024)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Δες τα ένσημα που έχεις από το 2002 μέχρι και σήμερα μέσω της υπηρεσίας e-ΕΦΚΑ του Gov.gr. Κατέβασε τα σε PDF μορφή, επιλέγοντας όλα τα χρόνια ή συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Πως να δω τα ένσημα μου σε 3 βήματα μέσω του e-ΕΦΚΑ
© Luke Southern στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Το e-ΕΦΚΑ είναι μια από τις υπηρεσίες του Gov.gr η οποία επιτρέπει σε όλους τους μισθωτούς ασφαλισμένους να δουν ηλεκτρονικά όλα τα ατομικά στοιχεία ασφάλισης τους από τις 01/01/2002 έως σήμερα. Αν θέλεις να δεις τα ένσημα σου online, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την πλατφόρμα.

Πως να δω τα ένσημα μου μέσω του e-ΕΦΚΑ;

Σύμφωνα με το Gov.gr: “Ο ατομικός λογαριασμός ασφάλισης παρέχει τις ημέρες εργασίας και άλλα στοιχεία (εργοδότες, κλάδους ασφάλισης, αποδοχές κ.ά.) που συνθέτουν την ασφαλιστική ιστορία κάθε ασφαλισμένου και θεμελιώνουν δικαιώματα για τη χορήγηση παροχών.”

Για να ελέγξεις τα ένσημα που έχεις μέσω του e-ΕΦΚΑ στο Gov.gr, θα πρέπει πρώτα να έχεις τα στοιχεία σύνδεσης από τον Taxisnet λογαριασμό σου.

 1. Επισκέψου το Gov.gr

  Gov.gr - Ατομικός λογαριασμός ασφάλισης μισθωτών

  Επισκέψου την σελίδα Ατομικός λογαριασμός ασφάλισης μισθωτών του Gov.gr. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στο κουμπί “Συνέχεια στο TAXISNET” ώστε να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης από τον Taxisnet λογαριασμό σου και κάνε κλικ στο κουμπί “Είσοδος“. Στην επόμενη σελίδα κάνε κλικ στην επιλογή “Συνέχεια” και “Αποστολή” για να ολοκληρωθεί η σύνδεση.

 2. Πήγαινε στον Ατομικό Λογαριασμό Ασφάλισης

  e-ΕΦΚΑ Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης

  Μόλις συνδεθείς με τα στοιχεία του Taxisnet σου, στη συνέχεια από την σελίδα “Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης” του e-ΕΚΦΑ κάνε κλικ στον σύνδεσμο “Εδώ“, όπως μπορείς να δεις από την παραπάνω παραδειγματική φωτογραφία.

 3. Έλεγξε τα ένσημα σου ανά μήνα και έτος

  e-ΕΦΚΑ Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης

  Τέλος, επέλεξε τους μήνες και το έτος για τους οποίους θέλεις να εμφανιστούν τα ένσημα σου. Το ελάχιστο όριο έτους είναι το 2002 και το μέγιστο το τωρινό. Κάνε κλικ στην επιλογή “Έκδοση Λογαριασμού” ώστε να μεταφερθείς στην επόμενη σελίδα, η οποία είναι ένα PDF αρχείο με όλα τα ένσημα σου οργανωμένα ανά ημερομηνία.

Φυσικά, μπορείς να κατεβάσεις το PDF αρχείο με τα ένσημα σου και να το έχεις μαζί σου είτε σε ψηφιακή μορφή στο κινητό ή τον υπολογιστή, είτε ακόμα και να το εκτυπώσεις.

Σχετικά άρθρα:

Γιατί δεν μπορώ να δω τα ένσημα μου στο e-ΕΦΚΑ;

Αν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείς να δεις τα ένσημα σου στο e-ΕΦΚΑ, τότε έλεγξε αν οι υπόλοιπες σελίδες της πλατφόρμας λειτουργούν, σε περίπτωση που το Gov.gr αντιμετωπίζει τεχνικά ζητήματα. Για να σιγουρευτείς πως το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείς, άνοιξε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης και επισκέψου ξανά το Gov.gr.

Στην περίπτωση που έχεις καταφέρει να συνδεθείς στο e-ΕΦΚΑ αλλά δεν ανοίγει ή φορτώνει η σελίδα με το PDF αρχείο, τότε κάνε μια δοκιμή από ένα διαφορετικό πρόγραμμα περιήγησης, ή ακόμα έλεγξε εάν έχεις την πιο πρόσφατη έκδοση. Αν το πρόβλημα συνεχίζει, τότε μπορείς να εγκαταστήσεις το Adobe Acrobat Reader, το οποίο είναι ένα λογισμικό της Adobe που μας επιτρέπει να προβάλουμε PDF αρχεία.

Αν συνεχίζεις να αντιμετωπίζεις προβλήματα, τότε περίμενε μερικές ώρες και δοκίμασε ξανά, επικοινώνησε με τον λογιστή ή την λογίστρια σου, ή κάλεσε στο 1555, ένα νέο, ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών για τα ασφαλιστικά, εργασιακά και κοινωνικά θέματα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε