Discord: 10 Marketing στρατηγικές για την προώθηση προϊόντων

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Για ορισμένες επιχειρήσεις, το Discord όχι μόνο αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την αύξηση των πωλήσεων και την αλληλεπίδραση με το κοινό τους, αλλά και σημαντική στρατηγική για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών κάθε θεματολογίας και κλάδου.
Discord: 10 Marketing στρατηγικές για την προώθηση προϊόντων
Discord | © Mariia Shalabaieva στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Μπορεί το Discord να μην αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για εκατοντάδες επιχειρήσεις, μα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, καθώς επίσης και για τη δημιουργία μιας ισχυρής αλληλεπίδρασης μεταξύ του κοινού σου.

Ως μια εξαιρετική πλατφόρμα για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, μέσα απ’ το σημερινό οδηγό θα δούμε τις 10 καλύτερες και πιο αποτελεσματικές marketing στρατηγικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο Discord για να αυξήσεις την αλληλεπίδραση, τις πωλήσεις, την αξιοπιστία και το κοινό της επιχείρησης σου.

Τι είναι το Discord και πως λειτουργεί;

Το Discord είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή που σου επιτρέπει να δημιουργείς και να συμμετέχεις σε διάφορους servers (διακομιστές) που αφορούν διαφορετικά θέματα, ενδιαφέροντα και κοινότητες. Η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη τόσο μέσω των εφαρμογών που παρέχονται για Windows, macOS, Linux, Android και iOS, όσο και απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης (web browser).

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά του 2022, το Discord είχε περισσότερους από 150 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες και πάνω από 6.7 εκατομμύρια servers, ενώ η πλατφόρμα είδε τεράστια άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19. Αν και το Discord τείνει να συσχετίζεται με το Gaming, στην πραγματικότητα, μια έρευνα του 2020 της ίδιας της εταιρείας ανέφερε πως το 78% των χρηστών χρησιμοποιούν την εφαρμογή για δραστηριότητες που δεν αφορούν το gaming.

10 Marketing στρατηγικές για την προώθηση προϊόντων στο Discord

Μέσα σε μια digital marketing στρατηγική θα πρέπει να υπάρχουν όλα τα εργαλεία και οι πλατφόρμες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των πωλήσεων και του κοινού. Με το Discord να χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες για διαφορετικούς σκοπούς, είναι ένα εξαιρετικό μέσο για να έρχεσαι σε άμεση επαφή με το κοινό σου, να συλλέγεις feedback για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου και να διεξάγεις έρευνες αγορών κάνοντας ερωτήσεις στους ήδη πελάτες σου.

  1. Δημιούργησε τον δικό σου server ώστε να έχεις μια πλήρη ελεγχόμενη κοινότητα από την οποία θα μπορείς να αλληλεπιδράς με τους πελάτες και το νέο κοινό σου. Μπορείς να μοιράζεσαι σχετικές ενημερώσεις, νέα, συμβουλές, σχόλια και πολλά άλλα που θα βρουν χρήσιμα, ενώ μπορείς να δημιουργήσεις και διαφορετικά κανάλια για συγκεκριμένα θέματα ή κατηγορίες εντός του ίδιου server.
  2. Ανακάλυψε και γίνε μέλος σε άλλους servers που επιτρέπουν την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών στους Discord servers τους και μοιράσου μαζί τους μοναδικό, ποιοτικό και χρήσιμο υλικό που θα τους κάνει και δικούς σου ακολούθους. Όσο πιο πολύ σχετίζεται ένας server με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θέλεις να προωθήσεις, τόσο πιο υψηλή είναι η απήχηση.
  3. Προσπάθησε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των χρηστών σε διάφορους servers μοιράζοντας μοναδικά και σχετικά άρθρα που αφορούν τον κλάδο σου και αναδεικνύουν την τεχνογνωσία σου πάνω σε ένα αντικείμενο.
  4. Πρόσφερε γρήγορη εξυπηρέτηση πελατών μέσω του Discord, απαντώντας σε ερωτήσεις, επιλύοντας προβλήματα και παρέχοντας τεχνική υποστήριξη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την λειτουργία κλήσεων για να απαντάς επίσης στους πελάτες σου, ή ακόμα και μέσω βιντεοκλήσεων για την remote επίλυση προβλημάτων ή την παροχή βημάτων.
  5. Συνεργάσου με influencers και άλλες διασημότητες που έχουν ένα μεγάλο κοινό ακολούθων στην πλατφόρμα και μπορούν να αναλάβουν την προώθηση προϊόντων, υπηρεσιών και επωνυμιών για το ανάλογο κόστος. Μπορείς να διοργανώσεις εκδηλώσεις, διαγωνισμούς, ή ακόμα και να παρέχεις αποκλειστικό και ποιοτικό περιεχόμενο στο κοινό τους.
  6. Καλλιέργησε μια στενή και αποκλειστική σχέση που προάγει την αφοσίωση στην επωνυμία σου, προσφέροντας προνόμια, ανταμοιβές ή κίνητρα για τα μέλη του Discord. Μπορείς να δημιουργήσεις μια συνδρομητική υπηρεσία με το Discord Nitro, το οποίο σου επιτρέπει να προσφέρεις προσαρμοσμένα emoji, σήματα, αυτοκόλλητα και άλλα.
  7. Γνώρισε ακόμα καλύτερα το κοινό σου κατανοώντας τις ανάγκες του. Ξεκίνα να πραγματοποιείς έρευνες και ψηφοφορίες κάνοντας σημαντικές ερωτήσεις για να συλλέξεις πολύτιμες πληροφορίες, απόψεις και γενικό feedback με προτάσεις και συμβουλές από τους ίδιους τους πελάτες σου, ή ακόμα και από τους πιθανούς πελάτες που σε ακολουθούν.
  8. Δημιούργησε τους δικούς σου διαγωνισμούς, παρείχε προσφορές και οτιδήποτε άλλο μπορείς το οποίο δημιουργεί ενθουσιασμό και αυξάνει την αφοσίωση και τις μετατροπές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Discord για την ανακοίνωση των νικητών, για να παρέχεις εκπτωτικά κουπόνια και να προωθείς όλες τις νέες σου προσφορές.
  9. Μέτρησε και βελτιστοποίησε τα αποτελέσματα σου βάση των στατιστικών που θα βλέπεις μέσα από τον Discord λογαριασμό σου. Όπως και κάθε άλλη πλατφόρμα, έτσι και το Discord παρέχει τα δικά του εργαλεία ανάλυσης και στατιστικών μέσω του Google Analytics ή του Discord Bots για να παρακολουθείς τις πηγές της επισκεψιμότητας σου. Με αυτό τον τρόπο θα είσαι σε θέση να προσαρμόσεις ανάλογα τις μάρκετινγκ στρατηγικές σου.
  10. Το Discord υποστηρίζει την ενσωμάτωση με επιλεγμένες τρίτες πλατφόρμες και υπηρεσίες όπως με το YouTube, το Spotify, το Twitch, το Xbox Live και άλλες. Σιγουρέψου πως χρησιμοποιείς τις ιδανικές για εσένα και το κοινό σου, παρέχοντας ακόμα περισσότερους τρόπους για να σε ακολουθήσουν και σε άλλες πλατφόρμες, καθώς επίσης και να ανακαλύψουν έξτρα περιεχόμενο.

Μπορείς φυσικά να αναπτύξεις και τις δικές σου μοναδικές και έξυπνες στρατηγικές για να προσελκύεις περισσότερο κοινό και να αυξάνεις τις μετατροπές του Discord server σου. Το Discord μπορεί να γίνει μια εξαιρετική πλατφόρμα για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών τα οποία όμως είναι σχετικά με τον εκατοστέ server και χρήσιμα ή ελκυστικά προς τους χρήστες.

Θα πρέπει να προσέχεις ωστόσο, καθώς αρκετοί μπορούν να δηλωθούν ως ανεπιθύμητοι σε έναν server και να τους μπλοκάρουν οι διαχειριστές. Το περιεχόμενο σου θα πρέπει να παρέχει αξία, σεβασμό και διαφάνεια ώστε να μην απορρίπτεται ποτέ και να προσελκύει έτσι περισσότερο κόσμο.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε