Πως να κατεβάσεις τα Windows 10 και 11 νόμιμα και δωρεάν

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Η Microsoft παρέχει το επίσημο ISO αρχείο των Windows 10 και Windows 11 εντελώς δωρεάν προς όλους, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της.
Πως να κατεβάσεις τα Windows 10 και 11 νόμιμα και δωρεάν
Φωτογραφία από: Harole Ethan στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Είτε αγόρασες ένα καινούργιο υπολογιστή ή laptop χωρίς λειτουργικό σύστημα, είτε θέλεις να κατεβάσεις το .ISO αρχείο με την τελευταία έκδοση των Windows 11, μέσα από αυτό τον οδηγό θα δεις με ποιο τρόπο μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν και νόμιμα την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Η Microsoft παρέχει δύο διαφορετικές σελίδες και τρόπους για να κατεβάσεις τα Windows, ανάλογα με την έκδοση που επιθυμείς να εγκαταστήσεις. Τα Windows 10 για παράδειγμα μπορείς να τα κατεβάσεις με το πρόγραμμα που παρέχει η εταιρεία στους χρήστες της, ενώ για τα Windows 11 παρέχεται απευθείας το ISO αρχείο που περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα.

Πως να κατεβάσεις τα Windows 11

 1. Επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft για τα Windows 11.
 2. Πήγαινε τέρμα κάτω στην ενότητα “Download Windows 11 Disk Image (ISO)“.
 3. Στην επιλογή “Select Download” κάνε κλικ και επέλεξε το αρχείο “Windows 11 (multi-edition ISO)“.
 4. Κάνε κλικ στο κουμπί “Download” για να ξεκινήσει το κατέβασμα.
 5. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η επιλογή “Select the product language” για να επιλέξεις τη γλώσσα. Αναζήτησε την ελληνική γλώσσα ως “Greek” και κάνε κλικ στο κουμπί “Confirm“.
 6. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα θα εμφανιστεί το κουμπί “64-bit Download“, κάνε κλικ και περίμενε έως ότου εμφανιστεί το παράθυρο για να κατεβάσεις το ISO αρχείο με τα Windows 11.

Έως και αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, το ISO αρχείο των Windows είναι 5.08GB.

Πως να κατεβάσεις τα Windows 10

 1. Επισκέψου την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft για τα Windows 10.
 2. Κάνε κλικ στο κουμπί “Άμεση λήψη εργαλείου” στην ενότητα “Επιθυμείτε να εγκαταστήσετε τα Windows 10 στον υπολογιστή σας;“.
 3. Επέλεξε σε ποιον φάκελο θέλεις να αποθηκευτεί το πρόγραμμα “Media Creation Tool” της Microsoft και στη συνέχεια κάνε διπλό κλικ για να το εκτελέσεις.
 4. Κάνε κλικ στο κουμπί “Αποδοχή” για να αποδεχθείς τους όρους άδειας χρήσης των Windows.
 5. Στη συνέχεια, περίμενε έως ότου ολοκληρωθεί η προετοιμασία των στοιχείων.
 6. Κάνε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία μέσων εγκατάστασης (μονάδα flash USB, DVD, ή αρχείο ISO)“.
 7. Περίμενε έως ότου κατέβουν τα Windows 10.
 8. Τέλος, επέλεξε αν θέλεις να αποθηκεύσεις το ISO αρχείο στον υπολογιστή σου, ή να δημιουργήσεις ένα bootable USB.

Η Microsoft παρέχει και τα Windows 10 αλλά και τα Windows 11 εντελώς δωρεάν προς όλους. Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης θα σου ζητηθεί να εισάγεις το κλειδί ενεργοποίησης του λειτουργικού συστήματος, το οποίο θα σου δώσει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά.

Μπορείς να προσπεράσεις αυτό το βήμα και να συνεχίσεις την εγκατάσταση χωρίς να εισάγεις ένα κλειδί ενεργοποίησης, αλλά τα Windows θα σου παρέχουν περιορισμένες επιλογές και δεν θα είσαι σε θέση να αλλάξεις τα χρώματα, τα θέματα, να προσθέσεις εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας και πολλά ακόμα που είναι απαραίτητα.

Όσο τα Windows παραμένουν χωρίς κλειδί ενεργοποίησης θα βλέπεις επίσης μια ειδοποίηση τέρμα κάτω δεξιά, η οποία θα σε ενημερώνει πως δεν έχεις ενεργοποιήσει το λειτουργικό σύστημα. Δυστυχώς, αυτή η ειδοποίηση δεν γίνεται να εξαφανιστεί και θα εμφανίζεται πάνω από κάθε πρόγραμμα, εφαρμογή, ταινία ή οτιδήποτε έχεις ανοιχτό στον υπολογιστή ή το laptop σου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε