5 Ελληνικές Ραδιοφωνικές Εκπομπές που θα λατρέψεις (2024)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Εισαι radio-freak και βρίσκεσαι στην αναζήτηση; Συντονίσου στις παρακάτω 5 απ' τις καλύτερες ελληνικές ραδιοφωνικές εκπομπές για μπόλικο γέλιο, ενημέρωση και ασταμάτητη μουσική για κάθε προτίμηση.
5 Ελληνικές Ραδιοφωνικές Εκπομπές που θα λατρέψεις (2023)

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Μπορεί για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων η χρυσή εποχή του ραδιοφώνου να πέρασε, αλλά για εμάς που εξακολουθούμε να συντονιζόμαστε καθημερινά στους αγαπημένους μας ραδιοφωνικούς σταθμούς, κάθε μέρα είναι και άλλη μια “χρυσή μέρα”. Στην Ελλάδα, το ραδιόφωνο όχι μόνο είναι ζωντανό, αλλά εξελίσσεται και με τους ίδιους ραγδαίους ρυθμούς της τεχνολογίας και του ραδιοφώνου.

Οι ραδιοφωνικοί μας σταθμοί βρίσκονται πλέον online και παρέχουν ενημερώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και τις εκπομπές τους. Θα τους βρεις σε όλα τα γνωστά κοινωνικά δίκτυα ώστε να βλέπεις αποκλειστικό και behind-the-scenes περιεχόμενο, ενώ το αρχείο των εκπομπών τους υπάρχει συχνά διαθέσιμο ως αρχείο για αναπαραγωγή την οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή. Είναι επίσης πλέον πιο εύκολο από ποτέ άλλοτε να παίρνεις μέρος στις συζητήσεις και να έρχεσαι σε άμεση επικοινωνία με τους παρουσιαστές.

Μιας και το ραδιόφωνο αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας μου, υπάρχουν ορισμένες ελληνικές ραδιοφωνικές εκπομπές που ακούω καθημερινά και έχουν κάνει την ζωή μου πιο ευχάριστη από ποτέ άλλοτε. Ως ελεύθερος επαγγελματίας που δουλεύει full-time από το σπίτι του, έχω την δυνατότητα να απολαμβάνω ασταμάτητα 24/7 ραδιόφωνο, κάτι το οποίο λες θετικό.

Υπάρχουν ορισμένες ελληνικές ραδιοφωνικές εκπομπές που έχουν βρει το κατάλληλο τρόπο για να ψυχαγωγούν τους ακροατές τους, να παίζουν πάντοτε τις κατάλληλες μουσικές επιλογές και γνωρίζουν πως ενημερώνουν σωστά το κοινό τους. Είτε πρόκειται για πρωινή ενημέρωση, είτε για λίγη χαλάρωση το μεσημέρι, είτε για τις βραδινές ώρες, θα βρεις ορισμένες ελληνικές ραδιοφωνικές εκπομπές στις οποίες αξίζει να συντονίζεσαι κάθε φορά.

Οι καλύτερες ελληνικές ραδιοφωνικές εκπομπές

Είμαι σίγουρος πως υπάρχουν αρκετές άλλες εξαιρετικές ελληνικές ραδιοφωνικές εκπομπές που δεν είχα την ευκαιρία να ακούσω μέχρι σήμερα. Οι παρακάτω ραδιοφωνικές εκπομπές αποτελούν κομμάτι της δικής μου καθημερινότητας, και μιας και υπάρχουν αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες που διαβάζουν το TechGuides και δουλεύουν απ’ τα σπίτια τους, οι παρακάτω εκπομπές ίσως ομορφαίνουν και τις δικές τους ημέρες.

Θα χαρώ να ακούσω οποιαδήποτε πρόταση έχεις στα σχόλια στο τέλος του άρθρου! Σε ποιες ραδιοφωνικές εκπομπές συντονίζεσαι συνήθως και ποιοι παρουσιαστές ξεχωρίζουν περισσότερο ή σου έκαναν την μεγαλύτερη εντύπωση;

1. Το «Πρωινό Φρικασέ» με τον Θανάση Κοντογιάννη και τον Νεκτάριο Αλεξίου

Το «Πρωινό Φρικασέ» στο Imagine (89.7 FM) είναι αναμφισβήτητα η αγαπημένη μου ραδιοφωνική εκπομπή τα τελευταία χρόνια. Με παρουσιαστές τον Θανάση Κοντογιάννη και τον Νεκτάριο Αλεξίου, το Πρωινό Φρικασέ είναι η μοναδική ραδιοφωνική εκπομπή όπου ακούς δύο ανθρώπους να μιλάνε και είτε το θέλεις είτε όχι, δε μπορείς παρά να συμφωνείς με αυτά που αναφέρουν και τον υπέροχο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν κάθε ευαίσθητο θέμα.

Πάρε επίσης μερικά χαρτομάντιλα, θα σου χρειαστούν απ’ το γέλιο που θα ρίξεις (ευχαρίστησε με στα σχόλια για το tip). Επιπλέον, χρειάζομαι την καθημερινή μου δόση απ’ τις ιστορίες που διαβάζουν και το κράξιμο που ρίχνουν (εκεί που πρέπει και όποτε χρειάζεται).

Υ.Γ. Το «Πρωινό Φρικασέ» έχει τα καλύτερα promo σποτάκια που θα ακούσεις. Άλλαξε μου τη γνώμη.

Πρόγραμμα Εκπομπής: Δευτέρα έως Παρασκευή (07.00 – 10:00) στο Imagine Radio (89.7 FM).

2. Ο Γιάννης Σερβετάς

Αν με ρωτούσες ποιος είναι ο άνθρωπος που μου έρχεται πρώτος στο μυαλό όταν σκέφτομαι την αγάπη και τη χαρά, θα σου απαντούσα κατευθείαν, “Ο Γιάννης. Ο Σερβετάς. Αναμφισβήτητα.

Γιάννης Σερβετάς
© Γιάννης Σερβετάς / ImagineFM

Είναι ο άνθρωπος που παίρνει τηλέφωνα τα Χριστούγεννα σε μικρά παιδάκια και παριστάνει τον Άι Βασίλη (κρίμα στους γονείς που τα παιδιά τους επέλεξαν δώρα όπως ένα Πόνυ). Ο άνθρωπος που μοιράζει κάθε πρωί καφεδάκια και για 3 ώρες θα σε ψυχαγωγεί περισσότερο από μια Χολιγουντιανή ταινία. Και είναι ο άνθρωπος που, ακριβώς την στιγμή που δεν το περιμένεις, θα πετάξει ένα αστείο και, για άλλη μια φορά, θα χρειαστεί να σηκωθείς και να πας να καθαρίσεις τον καφέ που βγήκε απ’ τη μύτη σου.

Πρόγραμμα Εκπομπής: Δευτέρα έως Παρασκευή (10.00 – 13:00) στο Imagine Radio (89.7 FM).

3. Η Άννα Πρίγγα

Τι συμβαίνει όταν συνδυάζεις ορισμένους απ’ τους καλύτερους παρουσιαστές που έχει δει αυτή η χώρα και τους βάζεις να εκπέμπουν απ’ τον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ο ένας μετά τον άλλον; Αυτό θα ‘ναι το πρωινό πρόγραμμα του Imagine FM.

Άννα Πρίγγα
© Άννα Πρίγγα / ImagineFM

Κάθε μέρα λοιπόν – και αμέσως μετά τον αγαπητό Σερβετά – πιάνει το μικρόφωνο η Άννα Πρίγγα, η οποία σε συνδυασμό με τη θετική ενέργεια που εκπέμπει και τις μουσικές επιλογές της, έρχεται για να ομορφαίνει και να κάνει πιο ευχάριστες τις μεσημεριανές μας ώρες.

Πρόγραμμα Εκπομπής: Δευτέρα έως Παρασκευή (13.00 – 15:00) στο Imagine Radio (89.7 FM).

4. Το «ROCK ‘N’ TROUBLE» με την Ιώ Πετράκη

Δε θα μπορούσα να κρύψω ποτέ την αγάπη μου για την Punk, την Rock και την Metal σκηνή. Η εκπομπή «Rock N’ Trouble» με παρουσιάστρια την Ιώ Πετράκη, όχι απλά εκπέμπει τις κατάλληλες ώρες, αλλά αποτελεί και μια απ’ τις καλύτερες ελληνικές ραδιοφωνικές εκπομπές – κατά τη ταπινή μου άποψη – για να περνάς ένα δίωρο ατελείωτων αγαπημένων μουσικών επιλογών.

Το ROCK ‘N’ TROUBLE με την Ιώ Πετράκη
© Ιώ Πετράκη / ROCKHARADIO

Σε κάθε περίπτωση, λατρεύω τα κομμάτια που παίζει η Ιώ Πετράκη, ενώ θα απολαμβάνεις πολλές φορές διάφορες συζητήσεις με τους καλεσμένους που φέρνει στην εκπομπή της. Σε αυτό το σημείο, αξίζει επίσης να αναφέρω πως είναι η μοναδική παρουσιάστρια που με έχει συχνά με το κινητό από δίπλα, έτοιμος να πατήσω το κουμπί του Shazam, ή να θυμηθώ κομμάτια που είχα (κακώς) διαγράψει απ’ τη μνήμη μου.

Η εκπομπή «ROCK ‘N’ TROUBLE» είναι ακριβώς η κατάλληλη επιλογή είτε για το κλείσιμο μιας κουραστικής ημέρας, μιας κουραστικής βδομάδας, και ένας υπέροχος τρόπος για αποχαιρετάς τις Κυριακές.

Πρόγραμμα Εκπομπής: Κυριακή (21:00 – 23:00) στο ROCKHARADIO.

5. Το «Δισκοπωλείον η Χάρις» με την Χαρούλα Νικολαΐδου

Αναφέροντας για ακόμη μια φορά την αγάπη μου για την Rock σκηνή, αμέσως μετά την εκπομπή της Ιώ Πετράκη, σειρά έχει το «Δισκοπωλείον η Χάρις» με την Χαρούλα Νικολαϊδου.

Το Δισκοπωλείον η Χάρις με την Χαρούλα Νικολαΐδου
© Χαρούλα Νικολαΐδου / NGradio

Οι συζητήσεις γύρω από αγαπημένες μπάντες, τα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν και τις συναυλίες που πραγματοποίησαν, σε συνδυασμό με την παρεΐστικη διάθεση που βγάζει η Χαρούλα και τα μοναδικά hits της Metal και Rock σκηνής που επιλέγει, είναι η τέλεια εκπομπή για να κλείσει η μέρα ευχάριστα. Και αν είσαι κουρασμένος/η και δεν καταφέρεις να συντονιστείς εκείνη την στιγμή, θα βρεις το αρχείο των εκπομπών της μέσα απ’ το NGradio.gr για να τις απολαύσεις την επόμενη ημέρα.

Πρόγραμμα Εκπομπής: Δευτέρα έως Παρασκευή (23:00 – 24:00) στο NGradio.


Υπάρχουν φυσικά πολλοί άλλοι ραδιοφωνικοί σταθμοί με εξαιρετικές εκπομπές που μπορείς να απολαμβάνεις σε καθημερινή βάση, αλλά θα αφήσω την αναζήτηση πάνω σου. Άλλωστε, καθένας μας έχει διαφορετικές ακουστικές προτιμήσεις και διαφορετικό πρόγραμμα στην καθημερινότητα μας, οπότε θα χρειαστεί να βρεις τις κατάλληλες εκπομπές για εσένα. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν και οι άνθρωποι που προτιμούν να ακούν μόνο μουσική και όχι εκπομπές.

Πως να συντονίζεσαι στους αγαπημένους σου ραδιοφωνικούς σταθμούς

Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί (Greek Radio Stations)
Ελληνικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί στο TuneIn.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να συντονίζεσαι live με τους αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Αρχικά, καθένας παρέχει τη δική του ιστοσελίδα, μέσα από την οποία συχνά παρέχεται και ένας web player για να απολαμβάνεις τις ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ορισμένοι ραδιοφωνικοί σταθμοί διατηρούν το δικό τους αρχείο από ορισμένες εκπομπές τους. Για παράδειγμα, θα βρεις το αρχείο εκπομπών του Πρωινού Φρικασέ, του Γιάννη Σερβετά και της Ιώ Πετράκη στο MixCloud (σύνδεσμοι παραπάνω). Το NGradio.gr από την άλλη πλευρά φιλοξενεί το αρχείο των εκπομπών του στην ίδια την ιστοσελίδα τους, οπότε φρόντισε να πας απ’ το μενού στο “Αρχείο εκπομπών” τους.

Θεωρητικά, προτείνεται να ακούς τις αγαπημένες σου ραδιοφωνικές εκπομπές από τις ίδιες τους τις ιστοσελίδες. Με αυτό τον τρόπο τους υποστηρίζεις με το καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν όμως προτιμάς να χρησιμοποιείς κάποια εφαρμογή, τότε θα σου πρότεινα αναμφισβήτητα το TuneIn.

Αν δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στην πλατφόρμα, θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργείς λίστες με τους αγαπημένους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ παρέχεται ένα μοντέρνο και προσεγμένο περιβάλλον με ένα μοντέρνο web player.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

8 σκέψεις στο “5 Ελληνικές Ραδιοφωνικές Εκπομπές που θα λατρέψεις (2024)”

 1. Αν και ακούω συνήθως τις εκπομπές του Fly, το Πρωινό Φρικασέ το έχω ακούσει πολλές φορές τα πρωινά στον Imagine και ευτυχώς τα παιδιά βοηθάνε αρκετά με τις κινήσεις που υπάρχουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Έτσι έτυχε να αποφύγω μερικές φορές αρκετή κίνηση ή ατυχήματα που είχαν κλείσει κάποιος δρόμους.

  Το πρόγραμμα του Fly είναι στην ιστοσελίδα τους αλλά το παραθέτω και παρακάτω για όσους ενδιαφέρονται.

  08:00 – 12:00 Λευτερης Κορδιάος
  12:00 – 15:00 Μανώλης Σταυρουλάκης
  15:00 – 18:00 Κική Μποτονάκη
  18:00 – 20:00 Παναγιώτης Μίχου
  20:00 – 23:00 Μαρία Ευσταθιάδου
  23:00 – 01:00 Αναστάσιος Διολατζής

  Απάντηση
  • Σ’ ευχαριστώ πολύ για την πρόταση σου Γιώργο, δεν είχα ιδέα πως ο Fly είχε το δικό του πρόγραμμα! Είχα στο μυαλό μου πως παίζει 24/7 μουσική, αλλά βλέπω πως αυτό συμβαίνει μόνο τα Σαββατοκύριακα. Θα ακούσω τις ραδιοφωνικές τους εκπομπές απ’ τη Δευτέρα κιόλας 🙂

   Απάντηση
 2. Κάποτε ακούγαμε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς από τα τηλέφωνα μας χωρίς ίντερνετ και πλέον όλα χρειάζονται σύνδεση υπάρχει κάποιος τρόπος για να ακούμε ράδιο χωρίς ίντερνετ?

  Απάντηση
  • Αγαπητέ Ηλία, τα πράγματα περιπλέκονται λιγάκι σε όσο αφορά το ραδιόφωνο χωρίς internet στα κινητά, τα tablets και παρόμοιες άλλες συσκευές. Για να μπορείς να απολαμβάνεις τους αγαπημένους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς χωρίς να συνδέεσαι στο ίντερνετ, θα πρέπει η συσκευή σου να υποστηρίζει το FM Radio τσιπ. Αν το υποστηρίζει, θα πρέπει να συνδέεις κάθε φορά (αναγκαστικά) κάποια ακουστικά ή ηχεία με βύσμα Jack 3.5mm. Με μια γρήγορη αναζήτηση θα είσαι σε θέση να μάθεις αν η συσκευή σου υποστηρίζει FM Radio. Αν δεν είσαι σίγουρος, ανέφερε μου το μοντέλο της συσκευής σου να το ελέγξω και θα σε ενημερώσω για το εάν δέχεται FM Radio ή όχι.

   Απάντηση
 3. Καλύτερα να ακούς ράδιο πάρα τηλεόραση. Ειδικότερα οι νεότεροι θα πρέπει να μάθουν να αποφεύγουν την τηλεόραση και την μούχλα που βγάζει στην κοινωνία. Το ράδιο είναι από τα λίγα πράγματα που διατηρούν τον παραδοσιακό τρόπο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας χωρίς να καίγεσαι μπροστά από μια οθόνη. Αρκετοί σταθμοί αποτελούν πηγή ελευθερίας και δεν είναι ελεγμένοι από τις κυβερνήσεις όπως τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια.

  Απάντηση

Σχολιάστε