BlueHost Review: Αξίζει η Hosting εταιρεία για το WordPress;

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Με περισσότερους από 2 εκατομμύρια πελάτες και μια απ' τις προτεινόμενες επιλογές του WordPress.org, η BlueHost προσφέρει οικονομικά και σταθερά Web Hosting πακέτα, domain names, VPS και Dedicated servers. Αλλά αξίζει να χρησιμοποιήσεις την εταιρεία το 2024;
BlueHost Review Αξίζει η Hosting εταιρεία για το WordPress;
BlueHost | © Παναγιώτης Σακαλάκης για το TechGuides.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Η BlueHost είναι ένα από τα γνωστότερα ονόματα στον χώρο του Web Hosting, προσφέροντας οικονομικά, σταθερά και γρήγορα πακέτα για να καλύψει κάθε ανάγκη, από απλά shared hosting πακέτα μέχρι και WordPress Hosting, VPS και Dedicated Hosting.

Αλλά είναι η BlueHost τόσο καλή όσο την παρουσιάζουν οι περισσότεροι (affiliates) bloggers; Μέσα από αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια κοντινότερη ματιά στο διαχειριστικό περιβάλλον, στην διαδικασία και τον τρόπο λειτουργίας, στα hosting πακέτα και σε όλα όσα προσφέρει η εταιρεία. Θα δούμε επίσης πως συγκρίνεται με άλλες γνωστές web hosting υπηρεσίες.

Λίγα λόγια για την ιστορία της BlueHost

BlueHost - WordPress Made Wonderful for Everyone
© BlueHost

Η BlueHost έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία που χρονολογείται από τη δημιουργία της το 1996. Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Matt Heaton, ο οποίος αρχικά δημιούργησε δύο άλλες web hosting ιστοσελίδες, το 50megs.com και το 0catch.com, πριν τελικά εγκατασταθεί στη BlueHost το 2003.

Το 2009, η BlueHost εισήγαγε μια δυνατότητα που ονομάζεται CPU throttling, η οποία στόχευε να μειώσει τη χρήση της CPU (επεξεργαστή) ενός χρήστη εάν τραβούσαν πάρα πολλούς πόρους από τον διακομιστή ταυτόχρονα. Αυτή ήταν μια σημαντική εξέλιξη στις υπηρεσίες κοινής φιλοξενίας (shared hosting), καθώς συνέβαλε στη διατήρηση της σταθερότητας των servers.

Η εταιρεία υπέστη σημαντική αλλαγή το 2010 όταν εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Endurance International. Μετά την εξαγορά, ο Matt Heaton παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος για να επικεντρωθεί στον σχεδιασμό και την τεχνική δομή της πλατφόρμας, ενώ ο COO Dan Handy ανέλαβε ως CEO. Η BlueHost συνέχισε να καινοτομεί εισάγοντας VPS και Dedicated Hosting το 2013, επεκτείνοντας τις υπηρεσίες της για να καλύψει ένα ευρύτερο φάσμα αναγκών φιλοξενίας.

Ωστόσο, όπως πολλές εταιρείες, η BlueHost έχει αντιμετωπίσει το μερίδιό της σε διαμάχες. Για παράδειγμα, τον Μάρτιο του 2009, επικρίθηκαν ότι λογοκρίνουν ιστοσελίδες πελατών από χώρες που κατατάσσονται ως “απατεώνες” από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Τον Φεβρουάριο του 2011, κατέβασαν έναν θρησκευτικό ιστότοπο που φιλοξενούνταν στους servers τους, αφού δημοσίευσε αμφιλεγόμενα σχόλια.

Όσον αφορά την ασφάλεια, η BlueHost παραβιάστηκε από τον Συριακό Ηλεκτρονικό Στρατό τον Μάρτιο του 2015, μαζί με άλλες hosting εταιρείες που ανήκουν στην Endurance International Group. Παρά αυτές τις προκλήσεις, η BlueHost παρέμεινε βασικός παίκτης στη βιομηχανία της φιλοξενίας ιστοσελίδων, γνωστή για τα ολοκληρωμένα εργαλεία και τις υπηρεσίες της που δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αξιοποιήσουν τις επιχειρήσεις και τα projects τους στο διαδίκτυο.

Η εταιρεία προτείνεται επίσης από την πασίγνωστη πλατφόρμα του WordPress.org και την εμπιστεύονται εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Τι προσφέρει η BlueHost;

BlueHost - Αρχική Σελίδα

Η BlueHost προσφέρει μια ποικιλία από πακέτα φιλοξενίας (web hosting), συμπεριλαμβανομένων τα παραδοσιακά και οικονομικά shared hosting πακέτα, τα WordPress Hosting πακέτα που έχουν βελτιστοποιηθεί για να τρέχουν με την ύψιστη ταχύτητα στην πλατφόρμα, καθώς επίσης και VPS και Dedicated hosting για όσους αναζητάνε περισσότερους πόρους.

Οι χρήστες έχουν επίσης την δυνατότητα να αγοράσουν και να διαχειρίζονται όσα domain names επιθυμούν, εντός της πλατφόρμας. Για τους κατόχους WordPress ιστοσελίδων, προσφέρονται WordPress Hosting πακέτα που εστιάζουν σε απλές ιστοσελίδες όπως blogs, portfolios και για μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς επίσης και τα WooCommerce Hosting πακέτα τα οποία αφορούν τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Τα πακέτα της εταιρείας προσφέρουν επίσης και δωρεάν domain name, το οποίο ανανεώνεται μαζί με το web hosting πακέτο σου κάθε χρόνο. Το διαχειριστικό περιβάλλον της πλατφόρμας είναι επίσης ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, ενώ προσφέρεται ενσωματωμένο το γνωστό cPanel μέσα από το οποίο οι κάτοχοι έχουν την δυνατότητα να διαχειρίζονται πλήρως τα αρχεία και τον τρόπο λειτουργίας των ιστοσελίδων τους.

Οι χρήστες του WordPress θα χαρούν να μάθουν και για το BlueHost Marketplace, το οποίο προσφέρει μια ποικιλία από διαφορετικά προσαρμοσμένα θέματα (themes) τα οποία μπορείς να εγκαταστήσεις και να μορφοποιήσεις με εύκολα και γρήγορα. Τέλος, η BlueHost προσφέρει και δωρεάν CDN μέσω του δικτύου διακομιστών της CloudFlare, κάτι το οποίο θα αυξήσει τόσο την ταχύτητα όσο και την ασφάλεια των ιστοσελίδων σου.

Πόσο κοστίζει το WordPress και WooCommerce hosting στην BlueHost;

Έως αυτή την στιγμή, η BlueHost προσφέρει τέσσερα διαφορετικά πακέτα για το WordPress και δύο για το WooCommerce. Κάθε πακέτο έχει σχεδιαστεί ώστε να καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες, ενώ οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αναβαθμίζουν τα πακέτα τους σε μεγαλύτερα, όποτε το έχουν ανάγκη.

WordPress Hosting πακέτα:

BlueHost WordPress Hosting
BlueHost | WordPress Hosting.
  • Basic (2.95$/μηνιαίως): Προτείνεται για απλά ή νέα blogs και προσφέρει 1 ιστοσελίδα και 10GB SSD αποθηκευτικού χώρου.
  • Choice Plus (5.45$/μηνιαίως): Ιδανικό για πιο δυναμικό ξεκίνημα, προσφέρει έως 3 ιστοσελίδες και 40GB SSD αποθηκευτικού χώρου.
  • Online Store (9.95$/μηνιαίως): Εστιασμένο σε όσους επιθυμούν να πουλάνε προϊόντα ή υπηρεσίες online, προσφέρει έως 3 ιστοσελίδες, 40GB SSD αποθηκευτικού χώρου και την δυνατότητα πώλησης online.
  • Pro (13.95$/μηνιαίως): Προσφέρει έως 5 ιστοσελίδες, 100GB SSD αποθηκευτικού χώρου και έχει βελτιστοποιηθεί για ιστοσελίδες με υψηλή επισκεψιμότητα.

WooCommerce Hosting πακέτα:

BlueHost WooCommerce Hosting
BlueHost | WooCommerce Hosting.
  • Online Store (9.95$/μηνιαίως): Ιδανικό για να πουλάς προϊόντα και υπηρεσίες online, να προσφέρεις φόρμα κρατήσεων ή ακόμα και booking σύστημα. Προσφέρει 40GB SSD αποθηκευτικού χώρου και μια πληθώρα προ-εγκατεστημένων πρόσθετων.
  • Online Store + Marketplace (12.95$/μηνιαίως): Ιδανικό για όσους σκοπεύουν να πουλάνε τα προϊόντα τους online και να συνδέονται με γνωστά marketplaces όπως το Etsy, το eBay, το Amazon και πολλά ακόμα. Προσφέρει 100GB SSD αποθηκευτικού χώρου, δωρεάν domain name, δωρεάν SSL και μια πληθώρα προ-εγκατεστημένων πρόσθετων.

Αν και στα WordPress hosting πακέτα έχεις την δυνατότητα να εγκαταστήσεις το WooCommerce, υποτίθεται πως τα WooCommerce πακέτα τους προσφέρουν καλύτερη βελτιστοποίηση και προ-εγκατεστημένα πρόσθετα που είναι βασικά για τα περισσότερα καταστήματα.

[affcoups id=”7882″]

Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα WordPress site στην BlueHost;

Τι είναι το WordPress
WordPress / © Choong Deng Xiang στο Unsplash.

Η διαδικασία για να ξεκινήσεις είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη, χάρη στο απλοποιημένο διαχειριστικό περιβάλλον που έχει σχεδιάσει η BlueHost. Αν και καθένας μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να έχει μπροστά του/ης τα βήματα, θα βρεις παρακάτω αναλυτικά πως να ξεκινήσεις με την πλατφόρμα.

  1. Επισκέψου την BlueHost και πήγαινε στα WordPress ή WooCommerce hosting πακέτα τους.
  2. Κάνε κλικ στο κουμπί “Select” για να προσθέσεις το hosting πακέτο στο καλάθι αγορών σου. Αν εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο, είτε λάβε την προσφορά, είτε κάνε κλικ στο “Skip” για να συνεχίσεις.
  3. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε το domain name που θέλεις να έχει η νέα σου ιστοσελίδα και επέλεξε την κατάληξη (σε .com, .co, .eu κ.α.) στο πεδίο “Create a new domain“. Δυστυχώς, δεν παρέχεται η κατάληξη σε .gr. Αν αγόρασες το domain name σου από άλλη ιστοσελίδα, συμπλήρωσε το στο πεδίο “Use a domain you own“. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στο “Next” για να συνεχίσεις.
  4. Στη συνέχεια θα πρέπει να συμπληρώσεις όλα τα στοιχεία σου, να απενεργοποιήσεις τυχόν έξτρα χρεωστικές υπηρεσίες και να ολοκληρώσεις την πληρωμή του hosting πακέτου.
    • Στην ενότητα “Account Information” συμπλήρωσε όλες τις πληροφορίες σου, όπως το ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, χώρα κ.α.
    • Στην ενότητα “Package Information” σιγουρέψου πως έχεις επιλέξει να πληρώσεις τους μήνες που επιθυμείς.
    • Στην ενότητα “Package Extras” επέλεξε έαν θέλεις να εισάγεις και ορισμένες έξτρα υπηρεσίες (μπορείς να τις παραλήψεις όλες άφοβα).
    • Στην ενότητα “Payment Information” συμπλήρωσε τα στοιχεία της χρεωστικής, προ-πληρωμένης ή πιστωτικής σου κάρτας με την οποία επιθυμείς να πληρώσεις.
  5. Κάνε κλικ στο κουμπί “Submit” για να ολοκληρώσεις την εγγραφή και την πληρωμή του νέου σου hosting.
  6. Κάνε σύνδεση στο νέο σου λογαριασμό, απ’ όπου θα έχεις πρόσβαση στο hosting πακέτο σου και σε όλα τα εργαλεία που προσφέρει η BlueHost.
  7. Εγκατέστησε το WordPress στο hosting πακέτο σου με το αυτοματοποιημένο εργαλείο που προσφέρεται μέσα από το διαχειριστικό σου περιβάλλον.
  8. Μόλις το WordPress εγκατασταθεί, απλά κάνε σύνδεση στη νέα σου ιστοσελίδα και ξεκίνα να την εμπλουτίζεις επιλέγοντας ένα θέμα, εγκαθιστώντας πρόσθετα, δημιουργώντας τις απαραίτητες κατηγορίες και σελίδες και γράφοντας άρθρα.

Όπως μπορείς να δεις, πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη διαδικασία η οποία δεν προϋποθέτει ιδιαίτερες γνώσεις και μπορεί εύκολα να την ακολουθήσει και ένας ή μια αρχάρια.

Αν παρόλα αυτά συναντήσεις κάποιο πρόβλημα, προσφέρεται live chat μέσω της ιστοσελίδας τους ώστε να επικοινωνήσεις με την τεχνική υποστήριξη. Εναλλακτικά, μπορείς να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου.

Πως συγκρίνεται η BlueHost με άλλες hosting εταιρείες;

Αν υπάρχουν άλλες γνωστές και αξιόπιστες web hosting εταιρείες με τις οποίες θα μπορούσαμε να συγκρίνουμε την BlueHost, αυτές είναι σίγουρα η Hostinger, η AWS της Amazon και η Top.Host, με την τρίτη να αποτελεί την μοναδική ελληνική επιλογή.

Ενώ όλα τα WordPress και WooCommerce hosting πακέτα της BlueHost προσφέρουν τις βασικές επιδόσεις που πρέπει να έχει σήμερα μια ιστοσελίδα, καθώς προσφέρουν γρήγορους SSD δίσκους και δωρεάν CDN μέσω της CloudFlare, σε καμία περίπτωση δεν αγγίζουν τα σκορ ταχυτήτων της Hostinger.

Ενώ η BlueHost εστιάζει κυρίως στο να παρέχει πολλαπλές επιλογές και εργαλεία για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και προσωπικές ιστοσελίδες και blogs, η Hostinger εστιάζει στο να προσφέρει οικονομικά πακέτα με υψηλές ταχύτητες και αρκετούς πόρους. Με τους γρήγορους LiteSpeed servers τους, τα οικονομικά πακέτα που έχουν βελτιστοποιηθεί πλήρως για να προσφέρουν γρήγορες ταχύτητες και άμεση ανταπόκριση σε κάθε WordPress ιστοσελίδα, η Hostinger λαμβάνει [για εμένα] την πρωτιά.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει πάντοτε η επιλογή της AWS για όσους αναζητούν γρήγορο cloud hosting, η οποία όμως εστιάζει κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις και projects τα οποία έχουν εκατομμύρια επισκέψεις και δεδομένα. Μιλώντας όμως για cloud hosting, η BlueHost δεν προσφέρει cloud hosting πακέτα, κάτι το οποίο τείνει να αναφέρεται συχνά στα περισσότερα reviews για την πλατφόρμα.

Πως μπορώ να κερδίζω χρήματα μέσω της BlueHost;

BlueHost - Affiliate Σελίδα

Αν είσαι δημιουργός περιεχομένου και θέλεις να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες της BlueHost για να κερδίζεις χρήματα, τότε θα χαρείς να μάθεις πως η εταιρεία προσφέρει το δικό της affiliate δίκτυο, μέσα απ’ το οποίο θα κερδίζεις 70% προμήθεια για κάθε πώληση που γίνεται μέσω των δικών σου affiliate συνδέσμων.

Το affiliate πρόγραμμα της BlueHost εγκρίνεται επίσης αυτόματα, που σημαίνει πως μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα, γρήγορα και χωρίς να περιμένεις κάποια έγκριση της ομάδας. Επιπλέον, η εταιρεία παρέχει υποστήριξη σε όλους τους affiliates της που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν ερωτήσεις ή θέλουν βοήθεια για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Για να ξεκινήσεις, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στην Impact, την affiliate πλατφόρμα που χρησιμοποιεί η BlueHost για να προσφέρει το πρόγραμμα της. Μόλις δημιουργήσεις και επαληθεύσεις το νέο σου λογαριασμό, στη συνέχεια απλά κάνε σύνδεση και από το μενού τέρμα επάνω πήγαινε στα Brands -> Find Brands και αναζήτησε “BlueHost“. Κάνε κλικ στο κουμπί “Apply” και η αίτηση σου θα εγκριθεί αυτόματα λιγότερα δευτερόλεπτα αργότερα.

BlueHost: Αξίζει η Hosting εταιρεία το 2024;

Η BlueHost προσφέρει μια πληθώρα επιλογών σε όσο αφορά τις hosting επιλογές, από απλά shared hosting πακέτα μέχρι και VPS και Dedicated servers. Η εταιρεία εστιάζει στο να παρέχει ένα εύκολο διαχειριστικό περιβάλλον το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν αρχάριοι χρήστες με ευκολία, επιτρέποντας την εγκατάσταση του WordPress με λίγα μόλις κλικ.

Επιπλέον, παρέχονται οικονομικά πακέτα τα οποία αναβαθμίζονται με ευκολία εντός του διαχειριστικού περιβάλλοντος, δωρεάν domain names και εύκολη διασύνδεση με το CDN δίκτυο της CloudFlare. Τα WordPress hosting πακέτα τους έρχονται επίσης με SSD δίσκους, κάτι το οποίο θα προσφέρει τις βασικές επιδόσεις ταχυτήτων που θα περίμενε κάνεις σε μια ιστοσελίδα.

Δυστυχώς, όλα τα πακέτα της hosting εταιρείας μπορούν να πληρωθούν μόνο ετησίως και όχι μηνιαίως, ενώ δεν παρέχονται επιλογές σε όσο αφορά το cloud hosting. Η τεχνική υποστήριξη μέσω του live chat μπορεί επίσης να γίνεται ιδιαίτερα χρονοβόρα, ανάλογα με τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται στην αναμονή.

BlueHost Review: Αξίζει η Hosting εταιρεία για το WordPress;
BlueHost Review Αξίζει η Hosting εταιρεία για το WordPress scaled

Με περισσότερους από 2 εκατομμύρια πελάτες και μια απ' τις προτεινόμενες επιλογές του WordPress.org, η BlueHost προσφέρει οικονομικά και σταθερά Web Hosting πακέτα, domain names, VPS και Dedicated servers. Αλλά αξίζει να χρησιμοποιήσεις την εταιρεία το 2024;

Application Category: Website

Editor's Rating:
4.4

Pros

  • Εύκολα αγορά και διαχείριση πολλαπλών ιστοσελίδων.
  • Σταθεροί servers με βασική ταχύτητα.
  • Πολλαπλά εργαλεία για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Μοντέρνο και προσεγμένο διαχειριστικό περιβάλλον.
  • Οικονομικά πακέτα, VPS και Dedicated servers.

Cons

  • Δεν προσφέρεται Cloud Hosting.
  • Δεν είναι απ' τις γρηγορότερες hosting εταιρείες.
  • Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην τεχνική υποστήριξη.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε