Πως να παρακολουθείς ταινίες και σειρές μαζί με άλλους

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Οι καλύτερες και πιο δημοφιλείς επεκτάσεις για web browsers, ώστε να παρακολουθείς ταινίες και σειρές ταυτόχρονα μόνο με τα άτομα που προσκαλείς.
Πως να παρακολουθείς ταινίες και σειρές μαζί με άλλους
Hulu / © Tech Daily στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Είτε χρησιμοποιείς το Netflix, είτε το Disney Plus, είτε ακόμα και το HBO Max, υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να παρακολουθείς ταινίες και σειρές μαζί με άλλους χρήστες ταυτόχρονα. Αυτός άλλωστε είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συζητάτε παρέα και να βλέπετε κάθε ταινία ακριβώς την ίδια στιγμή, το ίδιο δευτερόλεπτο.

Το πρόβλημα είναι πως οι γνωστότερες streaming υπηρεσίες δεν σου επιτρέπουν να παρακολουθείς ταυτόχρονα μια ταινία ή ένα επεισόδιο σειράς σε συνδυασμό με τους φίλους σου. Τα θετικά νέα ωστόσο είναι πως υπάρχουν εκατοντάδες εφαρμογές και επεκτάσεις τρίτων που σου επιτρέπουν να παρακολουθείς τις αγαπημένες σου ταινίες σε συνδυασμό με τους φίλους σου, εντελώς δωρεάν και με μεγάλη ευκολία.

Αναζητάς για περισσότερους τρόπους ώστε να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές; Ρίξε μια ματιά στις 7 καλύτερες streaming πλατφόρμες για ταινίες online, καθώς επίσης και στο Kodi.

Teleparty (Netflix)

Teleparty
© Teleparty

Το Teleparty είναι μια επέκταση για το Google Chrome και οποιοδήποτε πρόγραμμα χρησιμοποιείς και βασίζεται στο Chromium έργο, όπως ο Vivaldi, ο Opera και ο Microsoft Edge. Η επέκταση σου επιτρέπει να παρακολουθείς σε συνδυασμό με φίλους το περιεχόμενο διαφόρων γνωστών υπηρεσιών, όπως το Netflix, το Disney Plus, το Hulu, το HBO Max, το Amazon Prime Video και το YouTube.

Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, περισσότεροι από 20 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το Teleparty για τον ίδιο ακριβώς σκοπό. Με το που εγκαταστήσετε όλοι την επέκταση στα προγράμματα περιήγησης σας, στη συνέχεια απλά κάνε (ως host) κλικ στο NP εικονίδιο στη γραμμή των σελιδοδεικτών και μοιράσου τον μοναδικό σύνδεσμο URL που θα λάβεις. Όποιος κλικάρει στον σύνδεσμο θα μεταφερθεί μέσα στο κλειστό γκρουπ με τα άτομα που θα παρακολουθείτε παρέα τις ταινίες και τα επεισόδια διαφόρων σειρών.

Twitch Watch Parties (Amazon Prime Video)

Twitch Watch Parties
© Twitch

Το Amazon Prime Video ήταν η πρώτη γνωστή υπηρεσία που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ένα επίσημο χαρακτηριστικό ώστε οι χρήστες να παρακολουθούν παρέα το αγαπημένο τους περιεχόμενο. Η συγκεκριμένη λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω του Twitch, το οποίο ανήκει στην Amazon. Θα χρειαστείς ωστόσο το Twitch Studio εγκατεστημένο ώστε να μπορέσεις να φιλοξενήσεις το γκρουπ μέσα από το οποίο θα παρακολουθείτε όλοι τις ταινίες ταυτόχρονα.

Σε αντίθεση με το Teleparty που αναφέρθηκε παραπάνω, η λειτουργία του Amazon Prime Video δεν είναι τόσο απλή όσο το πάτημα ενός κουμπιού. Θα χρειαστεί αρχικά να ακολουθήσεις όλες τις οδηγίες του Twitch για το πως να ενεργοποιήσεις αυτή την δυνατότητα, έτσι ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε όλοι μαζί τις αγαπημένες σας ταινίες. Επιπλέον, όλοι οι χρήστες θα πρέπει να έχουν ένα συνδρομητικό πακέτο στο Amazon Primide Video ώστε να μπορούν να παρακολουθούν μαζί σου.

Hulu Watch Party

Hulu Watch Party
© Hulu

Μπορεί το Hulu να μην είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα, μα αυτό δεν παύει να σημαίνει πως καθένας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την streaming πλατφόρμα χρησιμοποιώντας μια VPN υπηρεσία όπως την NordVPN. Αν έχεις ένα συνδρομητικό πακέτο στο Hulu και τείνεις να χρησιμοποιείς την συγκεκριμένη υπηρεσία χρησιμοποιώντας ένα VPN δίκτυο, τότε το Hulu Watch Party είναι η κατάλληλη επέκταση.

Η επέκταση σου επιτρέπει να προσθέτεις έως και 8 διαφορετικά άτομα έτσι ώστε να παρακολουθείτε όλοι μαζί το περιεχόμενο απ’ το Hulu. Με τη χρήση ενός μοναδικού URL συνδέσμου, θα έχεις την δυνατότητα να το μοιράζεσαι με όλους όσους θέλεις να συνδεθούν στο ιδιωτικό και κλειστό σας γκρουπ. Παρέχεται επίσης μια συνομιλία μέσα από την οποία θα μπορείτε να ανταλλάσσετε μηνύματα.

Scener (Netflix και HBO)

Scener
© Scener

Το Scener προωθεί την υπηρεσία του ως ο απόλυτος “ψηφιακός κινηματογράφος για ταινίες”. Η επέκταση υποστηρίζει πλήρως το Netflix και το HBO Max, παρέχει μια desktop εφαρμογή την οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις, κρύβεται στο παρασκήνιο του προγράμματος περιήγησης ώστε να μην είναι εμφανίσιμο την ώρα των ταινιών και σας επιτρέπει να συνομιλείτε μεταξύ σας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής.

Παρέχεται επίσης και η δυνατότητα να κάνετε βίντεο κλήσεις εκτός από την παραδοσιακή συνομιλία, αρκεί να μην έχεις πρόβλημα να εμφανίζονται όλα τα πρόσωπα της συνομιλίας στο ίδιο παράθυρο με την ταινία ή την σειρά. Για να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία ωστόσο, θα πρέπει όλοι οι χρήστες να διαθέτουν ένα λογαριασμό σε αυτή.

Kast

Kast
© Kast

Το Kast είναι πολλά περισσότερα από ένα εργαλείο για να μοιράζεσαι την οθόνη του υπολογιστή σου με άλλους χρήστες. Αρχικά, σου επιτρέπει να καταγράφεις την οθόνη σου, προσκαλώντας άλλους χρήστες με τη χρήση ενός μοναδικού συνδέσμου. Παρέχεται επίσης μια εφαρμογή για κινητά και tablets, αλλά τα χαρακτηριστικά και οι λειτουργίες έρχονται υπό ένα κόστος.

Η συνομιλία (είτε μέσω κειμένων, είτε μέσω ηχητικών μηνυμάτων) παρέχεται μόνο στους συνδρομητές της υπηρεσίας, με το φθηνότερο πακέτο να ξεκινάει από τα 5,00$ μηνιαίως ή 50,00$ ετησίως – όπου θα απολαμβάνεις και καλύτερη ποιότητα χωρίς διαφημίσεις και με την δυνατότητα να χρησιμοποιείς την webcam σου, έτσι ώστε οι φίλοι σου να βλέπουν όλες τις αντιδράσεις σου. Αν ψάχνεις για μια αξιόπιστη premium υπηρεσία, τότε το Kast θα σου παρέχει ακριβώς ότι χρειάζεσαι.

TwoSeven

TwoSeven
© TwoSeven

Το TwoSeven είναι ιδιαίτερα παρόμοιο με το Kast που αναφέρθηκε παραπάνω. Η υπηρεσία σου επιτρέπει να παρακολουθείς σχεδόν το οτιδήποτε μέσα από το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείς σε συνδυασμό με άλλους χρήστες. Πρόκειται για μια σχετικά ελαφριά εφαρμογή η οποία δεν χρησιμοποιεί αρκετούς πόρους από το σύστημα σου ώστε να λειτουργεί, ενώ παρέχεται και μια επέκταση για το Google Chrome και το Mozilla Firefox που αναλαμβάνει όλο τον συγχρονισμό.

Μπορείς να προσκαλέσεις άλλα μέλη με τη χρήση είτε του username τους, είτε μέσω του email τους, είτε χρησιμοποιώντας το μοναδικό URL σύνδεσμο ώστε να επισκεφτούν και να λάβουν μέρος στη γκρουπ συνομιλία σας. Παρόλα αυτά, κάθε μέλος πρέπει να έχει το δικό του λογαριασμό στην υπηρεσία ώστε να μπορεί να υποστηρίζει την παρακολούθηση των βίντεο και της συνομιλίας. Αν σκοπεύεις όμως να χρησιμοποιήσεις το Disney Plus, τότε θα υπάρχει ένα έξτρα κόστος στα 3,00$, το οποίο όμως πληρώνεται μια φορά και ποτέ ξανά.

Metastream

Metastream
© Metastream

Το Metastream είναι ένα ελαφρύ και πολύ εύκολο στη χρήση εργαλείο για να παρακολουθείς ταινίες και σειρές με τους φίλους σου σε streaming υπηρεσίες όπως το Netflix, το Hulu και το YouTube. Η υπηρεσία παρέχει μια επέκταση για το Google Chrome και το Mozilla Firefox, την οποία καθένας μπορεί να εγκαταστήσει γρήγορα και εύκολα. Μόλις εγκαταστήσεις την επέκταση, στη συνέχεια μπορείς να εισάγεις ένα username έτσι ώστε να προσκαλέσεις κάθε φίλο σου ώστε να δει την ίδια ταινία μαζί σου, ή ακόμη και το URL σύνδεσμο.

Το καλό με το Metastream είναι πως δεν σε περιορίζει στον αριθμό ατόμων που μπορούν να παρακολουθήσουν ταυτόχρονα το ίδιο stream μαζί σου. Η υπηρεσία παρέχει επίσης ένα μοντέρνο και προσεγμένο σχεδιασμό, ο οποίος σου επιτρέπει επίσης να βλέπεις ποιοι χρήστες βρίσκονται συνδεδεμένοι (online) εκείνη την στιγμή, τι επρόκειτο να παίξει στη συνέχεια, καθώς επίσης και ένα πεδίο από το οποίο μπορείτε να συζητάτε μεταξύ σας.

Zoom

Zoom
© Zoom

Το Zoom αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις πιο γνωστές video-conferencing εφαρμογές παγκοσμίως. Η εφαρμογή σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό, να ξεκινήσεις μια κλήση και στη συνέχεια να προσκαλέσεις όλους τους φίλους σου με τη χρήση ενός μόνιμου URL συνδέσμου. Απλά κάνε κλικ στο “play” και καθένας θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει την ταινία ή το επεισόδιο σειράς που βλέπεις εκείνη την στιγμή.

Μιας και πρόκειται για screen-sharing, η εφαρμογή απαιτεί να έχεις καλή σύνδεση στο ίντερνετ ώστε να μπορούν όλοι να παρακολουθούν την ταινία σε υψηλή ανάλυση. Αν δεν έχεις οπτικές ίνες και σύνδεση στα τουλάχιστον 100mbs, τότε σε καμία περίπτωση μην περιμένεις να παράγεις ταινίες σε 4K ανάλυση. Ωστόσο, τα 1080p θα μπορείς να τα βγάζεις με μια αξιόπιστη σύνδεση, ενώ θα χρειαστείς ένα από τα συνδρομητικά πακέτα της υπηρεσίας αν ενδιαφέρεσαι να διαρκούν οι online συνομιλίες σας περισσότερα από 40 λεπτά.

Discord

Discord
© Discord

Το Discord αποτελεί τη νούμερο ένα στάση για όλους τους gamers που θέλουν να συνομιλούν μεταξύ τους με μηνύματα, ήχο και βίντεο-κλήσεις την ώρα που παίζουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Αν και η εταιρεία παρέχει τα δικά της συνδρομητικά πακέτα, θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα κανάλι (ή servers, όπως αποκαλούνται) εντελώς δωρεάν, δίνοντας την δυνατότητα στους φίλους σου να παρακολουθούν την οθόνη σου σε οτιδήποτε κι αν κάνεις.

Παρόλα αυτά, με το δωρεάν πακέτο θα έχεις την δυνατότητα να αναπαράγεις σε έως 720p ποιότητα το stream σου, κάτι το οποίο μπορεί να θεωρηθεί έως ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα του Discord. Παρόλα αυτά, με το συνδρομητικό πακέτο, οι φίλοι σου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθούν τα streams σου σε υψηλότερη ανάλυση, ενώ καθένας θα πρέπει να δημιουργήσει και να συνδεθεί με το δικό του Discord λογαριασμό.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε