Προσοχή στην απάτη με τα Dell laptops για 2.00€ μέσω Skroutz

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Μια νέα απάτη έχει ξεκινήσει να κυκλοφορεί στο Facebook, με σελίδες που παριστάνουν το Skroutz και προσπαθούν να ξεγελάσουν τους ανθρώπους να εισάγουν τα στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών για την αγορά Dell laptops που κοστίζουν μόλις 2.00€.
Προσοχή στην απάτη με τα Dell laptops για 2.00€ μέσω Skroutz

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Μια καινούργια απάτη (scam) έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες, με ολοένα και περισσότερες διαφημίσεις να εμφανίζονται σε γνωστά κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, έχοντας δημιουργήσει ψεύτικα προφίλ του Skroutz και αναφέροντας πως πουλάνε Dell laptops που υπέστησαν ζημιά για μόλις 2.00€.

Η απάτη είναι πολύ απλή και λειτουργεί με τον εξής τρόπο: Ο χρήστης βλέπει την διαφήμιση, η οποία φαίνεται σαν να είναι από την επίσημη σελίδα του Skroutz. Η φωτογραφία του προφίλ είναι επίσης η ίδια με το λογότυπο της Skroutz, ενώ ο σύνδεσμος στο τέλος γράφει “/skroutz-gr/”. Ωστόσο, με έναν γρήγορο έλεγχο στο προφίλ του λογαριασμού, μπορούμε να δούμε πως έχει μόλις μερικούς followers.

Αν ο χρήστης κλικάρει πάνω στην διαφήμιση, θα μεταφερθεί σε μια ιστοσελίδα που μοιάζει αρκετά με το Skroutz, μα όχι ακριβώς. Η ιστοσελίδα ωστόσο αντί να έχει το domain name του Skroutz, έχει το όνομα “nevrynad.com” ή κάποια διαφορετική.

Παράδειγμα μιας ψεύτικης και κακόβουλης ιστοσελίδας που παριστάνει το Skroutz:

anevrynad

Η ιστοσελίδα ζητάει από τον χρήστη να απαντήσει σε τρεις ερωτήσεις. Μόλις τις απαντήσει, θα του ζητηθεί να κάνει κλικ σε ένα από τα 10 εικονίδια με δώρα που εμφανίζονται, έχοντας τρεις επιλογές για να επιλέξει το σωστό κουτί με το δώρο.

Μόλις το κερδίσει, θα μεταφερθεί σε μια διαφορετική ιστοσελίδα, μέσα από την οποία θα έχει την δυνατότητα να ολοκληρώσει την πληρωμή των 2.00€ για να αποκτήσει το νέο του Dell laptop.

Είναι πολύ σημαντικό οι χρήστες να μην συμπληρώσουν τα στοιχεία των καρτών τους, να επιστρέψουν στο κοινωνικό δίκτυο που είδαν την διαφήμιση και να την κάνουν αναφορά, έτσι ώστε να βοηθήσουν στο να μην υπάρξουν νέα θύματα.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε